L’equip d’arqueòlegs del Centre d’Estudis Lacetans (CEL) especialitzats en l’època medieval reprendran, com cada estiu, les excavacions als jaciments de Camp dels Moros, la Codina (Pinell de Solsonès) i Castellvell (Olius).

Es preveu que els treballs s’estenguin del 19 al 31 de juliol i se centraran a documentar l’antic castell de Miralles situat al jaciment del Camp dels Moros, la Codina i estudiar les estructures medievals situades al jaciment d’Olius.

Posteriorment, del 23 d’agost al 10 de setembre, l’equip especialitzat en jaciments ibèrics continuarà amb l’excavació del poblat ibèric de Castellvell i el d’Anseresa (Navès).

En aquestes tasques dirigides pel CEL també hi participaran estudiants universitaris de grau d’Arqueologia i d’Història de diferents universitats Catalanes.

En aquest sentit, la vocal del CEL, Neus Mujal comenta la importància de reprendre un any mes aquests treballs. «Gràcies a aquesta tasca, es donen a conèixer jaciments molt importants del passat ibèric i medieval», explica.

Per Mujal, el treball del CEL permet «reescriure la història del Solsonès», ja que s’aconsegueix documentar nova informació sobre el passat de la comarca.