L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) invertirà 2.692.610,46 euros amb IVA a rehabilitar la xarxa de drenatge i millorar el sistema d’auscultació de la Llosa del Cavall.

A banda de millorar el sistema de drenatge i d’incrementar-ne la seguretat, l’ACA també preveu ampliar-la amb noves canalitzacions.

Actualment, les filtracions que hi ha als nivells més baixos de la galeria perimetral són relativament reduïdes per una presa de les característiques de la Llosa del Cavall.

Aquestes filtracions es canalitzen per la xarxa de drenatge i s’ha detectat que la seva reducció podria ser causada per la calcificació dels drens. En aquest sentit, les filtracions en el marge esquerre de la llosa són superiors a la del marge esquerre, 20 l/min i 3 0l/min respectivament.

Fonts de l’ACA expliquen que és imprescindible que els drens estiguin nets, ja que si s’hi acumula calç, l’aigua circula amb dificultats.

D’altra banda, es vol millorar el sistema d’auscultació. Aquest permet fer lectures sobre variables com el nivell de l’embassament, variables meteorològiques o de control de l’estructura. Aquest sistema, per tant, facilita a l’ACA dades sobre l’estat de l’estructura i permet detectar possibles fissures o deformacions a la presa.

Mitjançant els treballs, l’ACA vol augmentar l’automatisme i el telecontrol d’alguns aparells de mesura o es renovaran sistemes automàtics obsolets, segons apunten des de l’ACA.

Encara no hi ha una data d’inici dels treballs, encara que es preveu que un cop aprovat el projecte, els treballs s’allarguin deu mesos.