L’Ajuntament de Solsona disposa a partir d’avui d’una finca rústica de 3.642,70 m2 que termeneja amb el cementiri municipal a la partida de Sant Bartomeu. Avui es firma la compravenda d’aquest terreny pel valor de 35.000 euros després que el ple municipal ho aprovés dijous a la nit per unanimitat. El regidor d’Hisenda i Serveis Funeraris, Ramon Xandri, explica que la intenció del consistori és fer servir l’espai per ampliar el cementiri municipal.

Amb aquesta operació, es podrà sumar un nou espai per la banda nord-oriental quan sigui necessari. L’Ajuntament tindrà més drets urbanístics en el moment que es desenvolupi el subsector 3 del sector F, de la Cabana del Silo. Xandri explica que el cementiri actualment ha quedat petit i que hi ha «una necessitat real» d’ampliar aquest espai.

Aquesta compra ha fet necessària una modificació de crèdit. El finançament s’aconsegueix amb 25.000 euros del Fons de contingència i 10.000 euros procedents de la rebaixa aconseguida en la partida d’inversions d’enguany per a l’ampliació i millora de la implantació de la telelectura dels comptadors d’aigua.

Ramon Xandri, d’acord amb l’informe dels Serveis Tècnics municipals que valora positivament el preu de la finca, qualifica l’operació «d’una bona oportunitat de mercat». La previsió del consistori de Solsona és poder fer una actuació en aquest espai abans d’acabar aquest mandat.

Un cementiri musulmà

Tot i que encara s’han de definir quines propostes es duran a terme a l’espai, el regidor d’Hisenda i Serveis Funeraris explica que aquest podria facilitar la creació un nou espai per al cementiri musulmà. «Aquest espai musulmà té unes particularitats que requereixen un espai del qual fins ara no disposàvem al cementiri municipal», explica el regidor d’Hisenda i Serveis Funeraris.

Així mateix, amb aquesta adquisició queden anul·lats els plets interposats per la propietat del terreny amb relació a la urbanització de la Cabana del Silo. Així, segons Xandri, al mateix temps, «s’ha pogut enterrar un conflicte enquistat de fa molts anys entre privats».

Precisament, tot i valorar la compra favorablement, Junts per Solsona ha trobat a faltar més explicacions sobre les negociacions prèvies que han desembocat en la resolució d’un «embolic urbanístic», en paraules del portaveu, Marc Barbens.