Una diagnosi interna realitzada a l’Ajuntament de Solsona com a pas previ a la realització d’un pla d’igualtat posa de manifest la inexistència de bretxa salarial entre homes i dones i de segregació vertical, ja que hi ha una presència més gran de dones en les categories superiors. Aquest estudi, que s’ha complementat amb una enquesta a la plantilla de personal, ha desembocat en un Pla intern d’igualtat amb vigència fins al 2025, aprovat pel ple municipal.

El pla s’ha dut a terme a través d’una comissió d’igualtat amb representació del consistori i del personal. Els treballs de la diagnosi n’han estat el punt de partida amb la recollida de dades segregades per sexes en qüestions com la distribució de la plantilla, el tipus de jornada, la retribució i la categoria professional, entre d’altres.

El càlcul de la bretxa salarial dona com a resultat el 7,7% a favor de les dones, una diferència motivada per les categories laborals que ocupen (A1 i A2) –a nivell de Catalunya, la bretxa se situa en el 22% a favor dels homes.

No obstant això, sí que s’ha detectat segregació horitzontal amb molta presència d’homes en determinades àrees, com la brigada municipal, la Policia Local i els Serveis Tècnics, malgrat que en totes hi ha dones.

En el marc del desplegament del pla, es preveu realitzar una formació interna en matèria d’igualtat i una actualització i difusió del protocol per prevenir l’assetjament sexual i per raó de sexe.