Va ser excepcional l’any passat, sense ballets tradicionals, i ho serà enguany, amb més ballets que mai. Atesa l’elevada demanda de la població per assistir a l’acte amb més expectativa de l’esquema tradicional de la Festa Major de Solsona, enguany se n’oferiran fins a quatre passades entre els dies 8 i 9 de setembre. D’aquesta manera, es podrà donar cabuda a les 380 persones que la setmana passada van quedar-se sense entrada i es van inscriure a la llista d’espera.

Aquest cap de setmana han consensuat aquesta nova fórmula l’Ajuntament, l’Agrupament de Geganters i la Confraria de la Mare de la Mare de Déu del Claustre, els tres estaments responsables del Protocol del folklore geganter del Corpus i la Festa Major. Així, de forma excepcional, dimecres la imatgeria tornarà a ballar a la plaça Major a continuació de l’homenatge a la Mare de Déu, aproximadament entre les set de la tarda i dos quarts de vuit del vespre, i dijous la segona passada de la jornada començarà quan acabi el primer torn dels ballets, que es farà en l’horari habitual.

A més, a banda de les dues passades noves, la capacitat de la plaça Major s’ha ampliat fins a les 190 localitats. D’aquesta manera, es calcula que no caldrà excloure ningú inscrit a la llista d’espera, que es va tancar divendres. És indispensable, però, recollir-ne la invitació al vestíbul de l’ajuntament. Es podrà fer avui de cinc a set de la tarda i demà, dimarts, de nou a una del migdia. El dia i l’horari dels ballets s’assignarà en funció de l’ordre d’inscripció.

Per motius organitzatius i de seguretat, els accessos a la plaça per assistir a les danses ambdós dies seran pel carrer del Castell i la plaça de Palau, mentre que les sortides es faran pel carrer de Sant Miquel.

Sardanes, dimarts a la tarda

Amb aquesta novetat, es fa necessari canviar el dia i l’hora de l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. La cita s’avança a dimarts a les set de la tarda, en lloc de dimecres, a la plaça Major.