Segons les dades proporcionades per part de l’Àrea Bàsica dels Agents Rurals del Solsonès, a la comarca del Solsonès s’han calcinat 11,28 hectàrees aquest 2021, 4,89 de les quals corresponen a superfície forestal. Aquesta xifra que pot considerar bona atenent els episodis d’elevat risc d’incendi forestal que s’han viscut aquest estiu.

Pel que fa a la superfície forestal cremada, segons xifres proporcionades pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’any 2020 va ser el millor des de l’any 2000, amb només 0,54 hectàrees cremades al Solsonès; mentre que el pitjor registre d’aquest segle va ser l’any 2007, quan es van cremar 42,03 hectàrees. Aquesta xifra queda molt lluny del devastador registre del 1998 amb 9.642,27 hectàrees forestals cremades, la pitjor xifra a la comarca des que es recullen dades. Aquest 2021, tot i haver-se cremat 4,89 hectàrees, la superfície és major que la suma dels darrers quatre anys junts (4,05 hectàrees entre 2017 i 2020).

El Consell Comarcal del Solsonès valora molt la implicació de les persones del territori i dels cossos de seguretat, que ha estat determinant en assolir aquests bons registres. També destaca la important tasca de prevenció que han desenvolupat durant aquest estiu el cos dels d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Guàrdia Civil, que han sumat esforços amb les Agrupacions de Defensa Forestal de la comarca i amb els veïns.