Fruit de les converses entre el Consell Comarcal del Solsonès, la subdirecció general de Transport Públic i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i l’empresa concessionària de la línia de transport regular ALSA, s’ha aconseguit una reducció de més del 50 % en el cost del bitllet de Sant Llorenç de Morunys a Solsona pels estudiants d’ensenyament post obligatori (batxillerat i cicles formatius), el transport del qual no està subvencionat pel Departament d’Educació. D’aquesta manera, el cost del bitllet de Sant Llorenç de Morunys a Solsona passarà pels estudiants de 3,5 euros per viatge a 1,5.

Arran de la plena implantació de tots els cursos d’ESO a l’Institut-Escola Vall de Lord, a Sant Llorenç de Morunys, la línia de transport escolar obligatori cap a Solsona ha desaparegut, ja que els joves de la Vall de Lord ja es poden escolaritzar en aquest centre de Sant Llorenç. Abans de la seva entrada en funcionament, la Generalitat finançava la línia de transport escolar que portava els alumnes de la Vall a Solsona, principalment els de 3r i 4t d’ESO, que no podien cursar als seus municipis aquests cursos. Existint aquesta línia escolar, la resta de d’infants i joves que ho volguessin també podien fer us del transport a un preu millorat. Actualment a Sant Llorenç ja s’hi pot cursar tot l’ensenyament obligatori, motiu pel qual la Generalitat ha retirat la línia de transport escolar entre Sant Llorenç de Morunys i Solsona.

Així doncs, es posa en funcionament un abonament dirigit als estudiants de fins a 18 anys, que hauran d’adquirir una targeta multiviatge, a un cost de 2 euros, que podran recarregar amb 10, 20 o 30 viatges, tot això al mateix autobús. Les recàrregues tindran una validesa de 120 dies, després dels quals els viatges no gastats caducaran. El preu de 10 viatges serà de 15 euros, per tant cada trajecte tindrà un cost d’1,5 euros.

Amb aquesta actuació, el Consell Comarcal colze a colze amb la Generalitat de Catalunya, i amb el suport i col·laboració dels ajuntaments de la Vall de Lord, es possibilita que els alumnes de la Vall de Lord disposin d’un transport a preu molt assequible per cursar els seus estudis post obligatoris de batxillerat i cicles formatius a Solsona.