Hi ha molts tipus de famílies i d’organitzacions domèstiques. Abordar-los des d’una mirada oberta i pràctica és l’objectiu del quart cicle de conferències Calidoscòpia, organitzat per la biblioteca de Solsona sota la direcció del filòsof Víctor Pérez. El programa proposa quatre sessions els divendres 15, 22 i 29 d’octubre i 12 de novembre a les set de la tarda al Teatre Comarcal.

La validesa de la família tradicional en l’actualitat, la família d’acollida, la monoparentalitat, la gestació subrogada i la flexibilitat de gènere en la criança són els temes que es tractaran en una edició que porta per títol «Conviure: el big bang de les famílies». Si l’any passat el Calidoscòpia se centrava en la solitud, enguany es capgira el calidoscopi per tractar la vivència humana des de l’extrem oposat, que és la convivència. Víctor Pérez argumenta que «en el vogi trepidant de l’actualitat, els avenços tecnològics, els canvis d’hàbit en les relacions laborals, la necessitat de transitar vers espais de convivència cívica i domèstica més justos i igualitaris o l’exigència d’oferir espais de cura i seguretat a totes les persones amb independència de llur condició o situació social són aspectes de la nostra quotidianitat que tenen un impacte concret en l’organització familiar».

Obrirà el cicle, el dia 15, Marc Mercadé i Serra. La seva sessió porta per títol «Té futur la família tradicional?». El 22 d’octubre serà el torn de Mariona Sanfeliu i Sara Zeldja, exfilla d’acollida, que compartiran amb el públic la seva experiència com a família monoparental i d’acollida. Neus González, mare de bessons per gestació subrogada, parlarà el 29 d’octubre d’aquest tema. Bel Olid tancarà el cicle el 12 de novembre amb una sessió titulada «Flexibilitzem el gènere, ampliem el món».