Xavier Novell, bisbe emèrit de Solsona, i Sílvia Caballol, l'escriptora per qui el religiós hauria deixat el càrrec, han demanat els papers per poder-se casar pel civil, segons han confirmat a la redacció d'aquest diari fonts properes al jutge de Pau, Jaume Bransuela Alsina. La petició va ser cursada al Registre Civil de Súria el 7 d'octubre.

Imatge de la petició cursada al Registre Civil de Súria el 7 d'octubre Arxiu particular

Novell sorprenia el passat 23 d’agost en anunciar la seva renúncia al càrrec de bisbe de Solsona. Hi renunciava per uns motius «estrictament personals» dels quals no en donava més detalls. Dues setmanes després va transcendir que va ser perquè el bisbe emèrit manté una relació sentimental amb Sílvia Caballol, una psicòloga i escriptora bagenca, segons va avançar el portal Religión Digital i van confirmar a Regió7 fonts de l’entorn de la parella. Fins ara, cap dels dos ha fet declaracions.

L’exprelat i la seva parella es porten 14 anys de diferència. Novell, que amb 41 anys, el 2010 es va convertir en el bisbe més jove de l’estat espanyol, té ara 52 anys mentre Caballol va néixer el 1983 a Súria. L'exbisbe ha estat vivint en un pis de la carretera de Santpedor de Manresa.