La solsonina Maria Ramonet i la gironellenca Núria Roca van ser reconegudes aquest diumenge com a pubilles de les comarques lleidatanes i de les comarques barcelonines respectivament en l'acte de proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya que es va celebrar al municipi de Seva, a Osona. Marta Ferret, de Sitges, i Pau Grebol, de Pineda de Mar, van ser escollits pubilla i hereu de Catalunya. Maria Ramonet va ser escollida pubilla de Solsona l'any 2019 mentre que Núria Roca és l'actual pubilla de Gironella.

Ramonet i Roca no només representaran a les comarques de la seva demarcació ja que també van ser anomenades primera i segona dama d'honor de Catalunya. L'acompanyant de la solsonina com a representant de les comarques lleidatanes serà Jordi Noria, d'Almacelles, mentre que l'acompanyant de Núria Roca serà Oriol De Antonio, d'Arenys de Mar. Els representants de les comarques gironines serà Susanna Ortega, de Breda, i Gerard Badia, de Maçanet de la Selva mentre que els de les comarques tarragonines seran Blanca Morales, d’Ascó, i Andreu Musté, de Tarragona.

El cap de setmana va mobilitzar prop d’un miler de persones que es van desplaçar fins al municipi osonenc, incloent les 30 candidates i 17 candidats provinents d’arreu de Catalunya que van participar en els exàmens realitzats al llarg del dissabte en una doble prova tant escrita com oral, segons explica Foment de les Tradicions Catalanes. Aquest acte també va servir per acomiadar als 10 representants que han portat les seves bandes i faixes durant dos anys degut a la pandèmia.