L'Incasòl ha iniciat les obres de restauració de la torre d'Ardèvol, situada al cim d'una petita penya, a la plaça Major d'Ardèvol, al terme municipal de Pinós. Les obres permetran resoldre les patologies estructurals existents alhora que els treballs de rehabilitació serviran per continuar adquirint coneixements sobre el monument. Es preveu restaurar les patologies estructurals generals de la torre, les parets, les esquerdes de les voltes, la coberta, els sostres interiors i les escales i la porta d'accés així com fer instal·lacions interiors. A més, un cop completada la restauració, la torre es podrà construir en les rutes turístiques de l'entorn. Es tracta de la segona fase del projecte. La primera va consistir en assegurar la base de l'estructura, d'on queien pedres al carrer.

La torre té una superfície per planta de 34,16 metres quadrats construïts, amb 5 nivells interiors, i una altura des de la cota d'accés inferior fins a la coberta de 20,43 metres. El gruix de les parets és de 150 centímetres quadrats.

Les obres tindran un cost de 138.248 euros dels quals la Generalitat aportarà 96.806 cultural i l'Ajuntament de Pinós els 41.442 euros restants. Es preveu que estiguin enllestides en un termini de 4 mesos.

La torre, construïda cap a mitjans del segle X, formava part del castell de l'Ardèvol que controlava la frontera entre el Comtat d'Urgell i les terres dominades pels musulmans. Aquesta torre de planta rectangular, a principis del segle XII va ser coberta amb una torre circular, més forta, que va caure els anys 1930.