A partir de dimecres que ve, primer de desembre, serà més fàcil per als solsonins desprendre’s dels residus propis de deixalleria. Entrarà en funcionament la deixalleria mòbil, un vehicle adaptat amb diferents compartiments, que farà la recollida d’aquests residus, però amb la proximitat de dins el nucli urbà. Un camió compartimentat s’instal·larà en cinc punts de la ciutat de forma itinerant vuit dies al mes.

Així, sempre que no sigui festiu, el primer i el tercer dimecres de mes, la deixalleria mòbil s’ubicarà al Camp del Serra; el primer i el tercer dissabte de cada mes, a l’avinguda del Pont; el segon i el quart dimecres, a la carretera de Torà; el segon dissabte, a la zona de la Creu de Sant Joan (Cissa), i el quart dissabte del mes, a la Cabana d’en Geli. El dimecres, l’horari serà de quatre de la tarda a vuit del vespre, i el dissabte, de deu del matí a dues de la tarda.

Aquest servei apropa la deixalleria a la ciutadania i complementa la tasca que es duu a terme amb la recollida de residus porta a porta. S’hi admeten residus de tèxtil (roba i calçat); oli vegetal usat; fluorescents, làmpades de vapor de mercuri i bombetes; piles i acumuladors; tòners; pintures, dissolvents i vernissos; petits electrodomèstics; radiografies i medicaments.

La deixalleria mòbil començarà amb un vehicle provisional durant un o dos mesos fins que arribi el camió definitiu, personalitzat per a donar el servei a Solsona.