Prop d'una seixantena de persones s'han concentrat aquesta tarda a Solsona per donar una resposta unitària contra el masclisme en el 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. L'acte ha tingut lloc davant l'Ajuntament de Solsona a les set de la tarda. Representants del Grup de Gèneres i de l'Associació de Dones del Solsonès s'han encarregat de llegir el manifest de la concentració. L'acte també ha comptat amb l’actuació musical de Gatzara i la lectura d’un fragment d’un relat de l’escriptora Bel Olid. 

Un cop finalitzat l'acte, a 2/4 de 8 ha començat al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató, la taula rodona "Justícia Feminista", conduïda per l'activista feminista Montse Mas. A la taula hi participen Irene Codina, estudiant de Filosofia i encausada pels fets en resposta a l’empresonament de Pablo Hasel; Assun Martínez, advocada especialista en violència masclista i membre del Col·lectiu Feminista Adona’t Vic i la Plataforma d’Osona pel dret a l’avortament, i Anna Cardona, tècnica del Servei d’Atenció a la Víctima del Delicte en seu judicial (ADV) del Departament de Justícia.

La commemoració del 25-N a Solsona també s'ha volgut reivindicar el paper de l’art com a eina de transformació social a través de la creació de l'artista Auriembiaix Sabaté. "Flor de Murta" representa l’ametlla mística que resguarda allò sagrat i la flor consagrada a la deessa Afrodita. Al centre de la imatge, desenes d’estams simbolitzen la llibertat i la diversitat de ser i desafien un cercle fosc que evoca una font de desequilibri i l’opressió patriarcal. Se n’ha imprès una sèrie limitada de làmines amb la reproducció de l’obra perquè durant tota la setmana es puguin adquirir al Consell Comarcal, l’Ajuntament i en els actes organitzats com el d'avui.