La Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Solsona engegarà aquest divendres una botiga de botigues efímera. Un establiment situat al carrer Castell, el principal eix comercial de la ciutat, tindrà productes de 45 comerços de la ciutat que la gent podrà comprar durant la campanya de Nadal. La iniciativa s'ha fet amb la col•laboració del cicle d'activitats comercials de l'escola Arrels.

La idea de la iniciativa, que es dirà Regala Solsona, és que faci d'aparador dels establiments adherits a més de ser un espai de venda. Un dels objectius també és acostar els comerços situats fora de l'eix comercial al centre de la ciutat. S'hi podrà trobar des de neules fins a sabates, passant per electrodomèstics i altres productes de tot tipus.

Els solsonins que comprin un producte a aquesta botiga seran obsequiats amb un val descompte en la pròxima compra en l'establiment físic durant les festes de Nadal.

Els alumnes del cicle d'activitats comercials d'Arrels s'han encarregat de gestionar l'obertura d'aquest comerç. "Pels alumnes això és un regal", ha apuntat la responsable del cicle, Alba Alsina, que ha destacat la oportunitat d'aprendre i experimentar des de la vessant pràctica. De fet, mentre duri la campanya, dos alumnes i un dependent de la UBIC atendran a la clientela d'aquest efímer negoci.

L'alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, ha apuntat en la presentació de la iniciativa que Nadal és el moment perfecte per engegar aquesta idea i ha destacat la importància del comerç local.