Per a l’onzena edició del concurs de fotografia «El Solsonès», el Consell Comarcal i l’Arxiu Comarcal han determinat que tingui com a eix les festes i tradicions del Solsonès. Aquesta temàtica agafa el relleu de l’anterior edició, centrada en les ermites, esglésies i monestirs.

El Solsonès és una comarca amb un gran nombre de celebracions de vessant tradicional transmeses de generació a generació, que es celebren en qualsevol època del calendari festiu, que formen part del patrimoni immaterial i col·lectiu de la comarca i que ajuden a entendre les arrels dels seus habitants.

Cada participant podrà presentar un màxim de dues obres. El període d’admissió de les obres serà de l’1 al 31 d’octubre del 2022 al Consell Comarcal del Solsonès.

El jurat estarà format per fotògrafs professionals de la comarca, un representant d’Òmnium Cultural del Solsonès i un del Consell Comarcal. El veredicte serà públic i es donarà a conèixer el dissabte 28 de novembre del 2022. Es concediran tres premis, de 150, 100 i 50 euros, respectivament. Amb totes les obres presentades es farà una exposició al Consell Comarcal del Solsonès del 26 de novembre fins el 6 de gener de 2023.