L'Àlex Huerta mirava la televisió aquest diumenge a la matinada al seu pis de Solsona quan es va produir una explosió. "Es van obrir les finestres, la tele va caure i estava ple de foc", ha relatat en declaracions a l'ACN. Huerta El solsoní ha estat una de les persones desallotjades dels seus habitatges després que l'incendi al bloc de pisos del centre de Solsona obligués a evacuar fins a un centenar de veïns de tres edificis propers situats a la plaça del Camp i del passeig del Pare Claret.

En Medah, un dels veïns afectat per l'incendi de Solsona, explica com va viure el desallotjament

En Medah, un dels veïns afectat per l'incendi de Solsona, explica com va viure el desallotjament

L'avís de l'incendi es va rebre aquest diumenge a la matinada–a les 02.40 hores- al número 10 de la plaça del Camp. Inicialment, els Bombers van reallotjar 21 veïns del bloc afectat amb familiars i a l'hotel Gran Sol, a la carretera de Manresa, segons ha detallat l'ajuntament de Solsona. A la tarda, 76 persones més es van veure obligades a abandonar les seves cases.

Les flames van cremar totalment un pis de la segona planta i diversos pisos més han quedat afectats per la temperatura i l'aigua de l'extinció. En conseqüència del foc, es va activar el risc de col·lapse del bloc afectat per l'aparició d'una gran esquerda a la façana "que es va obrint progressivament".

Imatge de l'esquerda causada per l'incendi que ha afectat al bloc de Solsona Bombers de la Generalitat

Els equips d'emergències també van sufocar un incendi que afectava una pila de runes i fustes al pati de la planta 1, unes tasques que van ser lentes per la fràgil estabilitat de l'edifici.

Els Bombers van donar per finalitzat el servei a les nou del vespre.

L'alcaldessa, Judit Gisbert, va explicar ahir que després de dos intents frustrats per revifades del foc, l'arquitecta municipal entrarà per a una primera avaluació de l'afectació estructural del bloc quan es consideri prou segur. Paral·lelament, es va trucar tots els veïns desallotjats per reubicar-los en hotels o en altres instal·lacions del municipi, mentre que d'altres van a cases de familiars i amics. En aquest sentit, Gisbert va agrair l'actitud de col·laboració que han tingut els afectats en tot moment després de l'incendi, que al principi ha estat "molt violent", segons va comentar.

En declaracions a l'ACN, l'alcaldessa també va advertir que a la façana lateral hi ha una "esquerda important" i que els Bombers temien que no es produís un esfondrament, un fet que encara no es descarta. De moment, la situació va evolucionant "minut a minut", va dir.

Paral·lelament, els Mossos investigaran les causes del succés i també es troben a la zona per garantir els treballs dels serveis d'emergències. A banda, està previst que aquest dilluns s'iniciïn els tràmits amb les assegurances perquè puguin donar una solució als veïns afectats per l'incendi.

Gisbert va assenyalar que per ara es desconeix l'origen de l'incendi, que es va produir poc després de dos quarts de tres de la matinada. A aquella hora, un veí va trucar la Policia Local alertant que tenia foc a casa i s'han activat els equips d'emergència. Amb el pas de les hores, l'alcaldessa va confirmar que no consta cap persona ferida.

Aquest diumenge a la tarda, deu dotacions terrestres van treballar en la zona afectada. Durant les tasques d'extinció, els bombers van estar actuant fent atacs indirectes amb aigua des de l'exterior i el foc ja es troba totalment extingit. Segons els Bombers de la Generalitat, també va caldre actuar des de la primera planta, on van caure diversos elements incendiats al pis superior.

S'ajorna el tall d'aigua programat

Fonts de l'Ajuntament de Solsona han informat que el tall previst per a aquest dilluns al municipi per la reparació d'una avaria a la xarxa s'ajornarà uns dies arran de l'incendi del bloc de la plaça del Camp i per no deixar sense subministrament a la zona. Segons el consistori, es tracta d'una fuita controlada.