L'Ajuntament de Solsona ha obert una enquesta d’opinió per saber com li agradaria a la població que fos la plaça del Camp de Solsona i el seu entorn si s’hagués de refer de bell nou. El consistori vol conèixer que en pensa els seus habitants de quins serien els usos hauria de tenir l'espai, quin tipus de circulació de vianants i vehicles hauria de permetre i quins haurien de ser els seus principis a l’hora de dissenyar-ne la fesomia. Per orientar els Serveis Tècnics Municipals en els projectes d’obres que n’hagin de redactar, els veïns i veïnes de la ciutat poden respondre des d'aquest divendres i fins el 6 de febrer el sondeig en línia o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

La promptitud ve donada per la necessitat de començar la redacció del projecte de la primera fase de remodelació de la plaça el febrer i poder licitar, adjudicar i executar-ne les obres durant aquest any. I és que l’arranjament del paviment d’aquest cèntric indret és una de les 18 actuacions que s’inclouen en un ambiciós programa redactat per l’Agència de Desenvolupament Local (Adlsolcar) per desplegar abans de final d’any amb una subvenció de 400.000 euros dels fons europeus Next Generation. El consistori està pendent de rebre la resolució definitiva de concessió de l’ajut per poder formalitzar-ne l’acceptació.

El sondeig que ara comença tracta qüestions com l’accessibilitat, la seguretat, els usos de la plaça, el disseny, els elements de joc i mobiliari urbà, la llum, el trànsit al perímetre exterior i l’espai d’aparcament, entre d’altres. El resultat complementarà els de l’enquesta a peu de plaça coordinada per l’Adlsolcar que es va fer entre els dies 21 i 25 d’aquest mes a 45 usuaris de l’indret.

La majoria d’enquestats, en aquest cas, van respondre que s’ha de mantenir el parc infantil, l’escenari amb l’opció per celebrar-hi concerts i les zones verdes. Es detecta una àmplia coincidència a demanar un canvi de paviment i millorar la zona enjardinada i a criticar el monument. Més espais verds i més seguretat i tranquil·litat són algunes de les peticions majoritàries. En canvi, hi ha disparitat d’opinions pel que fa a la circulació de vehicles i l’estacionament, ja que n’hi ha que demanen que la plaça del Camp sigui una zona sense trànsit rodat, mentre que altres opinen que cal mantenir l’aparcament per al comerç.

Per a un avantprojecte global

Una vegada tancat i valorat el sondeig, a partir de la segona setmana de febrer, els Serveis Tècnics Municipals podran començar a treballar en l’avantprojecte global de la plaça del Camp i l’entorn i a redactar el projecte corresponent al nou paviment. L’objectiu és que la primera actuació encaixi amb la proposta general.