L'Ajuntament de Solsona demana més civisme als lavabos públics de la plaça del Camp de Solsona, que obren de dilluns a dissabte de cinc a set de la tarda. El consistori qüestiona la viabilitat de mantenir-los oberts, ja que denuncien que pateixen bretolades habitualment. Asseguren que ja formen part de l'estampa piques embossades amb terra i el terra brut intencionadament amb paper i orins.

“No només demanem un bon ús dels lavabos pensant en els usuaris que venen després, sinó que també exigim respecte envers les persones que els netegen”, sentencia l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert. Aquesta tasca l'ha de dur a terme personal de Volem Feina. “Si continua la situació actual, ens plantegem tornar-los a tancar”, ha sentenciat la batllessa.

Més lavabos per Carnaval

Durant el Carnaval, així mateix, tal com s’havia fet des del 2016 i fins al 2020, l’Ajuntament instal·larà tres lavabos públics de cabina a la plaça de Ribera i un mòdul obert de quatre urinaris per reduir la brutícia als carrers. D’altra banda, durant els mateixos dies, es tancaran els accessos a les escales que connecten la plaça de Sant Pere amb el Vall Calent i les de la plaça del Consell Comarcal, ja que també s’hi concentren actituds incíviques i poden convertir-se, a més, en espais poc segurs.