Solsona va donar ahir la benvinguda al seu 51è Carnestoltes. Miquel Ortiz, conegut a la ciutat per la seva faceta de «speaker», serà la màxima autoritat de la ciutat durant la celebració de la festa després que l’alcaldessa, Judit Gisbert, li fes entrega de la clau de la ciutat. 

Abans de l’arribada d’Ortiz, els primers en creuar l’avinguda del Pont van ser els segrestadors que l’any passat, en l’edició virtual de la festa, van segrestar el rei Carnestoltes evitant que es conegués la seva identitat. No va ser fins ahir que es va saber que Ortiz seria el Carnestoltes d’enguany. 

La vinculació d’Ortiz amb el mon del motor també va protagonitzar la seva arribada. Un seguici de motos va sorprendre als assistents. Després de donar un parell d e voltes a la rotonda va arribar el moment de l’arribada del cotxe del rei Carnestoltes. Vestit amb una americana i unes sabates amb un estampat de motos, Ortiz va donar inici a la festa de referència de Solsona. Les motos es van canviar pels gegants bojos, que un cop passat el portal del Pont van escoltar al rei fins a la plaça Major, on van sonar els primers bufis de la festa.

Un instant de la rua de benvinguda al rei Carnestoltes a Solsona Arnau Valverde

Un cop a la plaça Major, l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, va fer-li entrega de la clau de la ciutat. «Ara tinc set dies de vacances», va dir Gisbert abans de baixar de l’escenari. Ortiz va mostrar-se molt agraït per l’oportunitat de ser el rei Carnestoltes. «Ser el Carnestoltes és un somni fet realitat», va dir Ortiz durant el seu discurs recordant la il·lusió que li feia ser-ho quan era petit i el veia a Solsona. 

El Carnestoltes d’enguany porta molts anys vinculat al Carnaval solsoní. Fa 25 anys que col·labora en l’arribada del Carnestoltes així com en l’acte de posada de bates. A més també ha sigut miss forestera de fora en alguna ocasió. Més enllà de la seva vinculació amb el Carnaval, Ortiz també està dins del món del motor, és monitor d’esquí i també amant del ciclisme. 

Paral·lelament, ahir també es va posar en marxa Lo Cal Boig, el nou local del Carnaval que esdevindrà un centre d’interpretació de la festa i que durant aquests dies també serà un punt d’informació. Avui continua el Carnaval amb la baixada de boits i l’arribada del Carnestoltes infantil com a actes més destacats a l’espera de la recepció del mata-ruc d’honor que es durà a terme demà.