Francesc Conesa prendrà possessió de la plaça de bisbe el dia 12 de març a les 12 del migdia a la catedral de Solsona. A la cerimònia de presa de possessió Francesc Conesa hi assistiran el nunci apostòlic, el cardenal de Barcelona, els arquebisbes i bisbes catalans, de les illes i altres de la resta de l’Estat espanyol. També hi haurà la presència de l’alcaldessa de la ciutat de Solsona i membres del consistori, entre d’altres autoritats.

En acabar la celebració –a les 14h. aproximadament- el nou bisbe de Solsona es dirigirà a la Pl. Major, on la Àliga de la ciutat ballarà en honor seu.

El bisbe Francesc Conesa ha fet aquest cap de setana la missa d'acció de gràcies a la Catedral de Ciutadella per acomiadar-se dels feligressos de l'illa, on ha estat el màxim representnat del catolicisme en els darrers 5 anyss. Conesa ha volgut ser un bisbe proper a la realitat "religiosa, cultural, lingüística i social de Menorca", segons ha explicat el vicari general Gerard Villalonga.

Francesc Conesa es va acomiadar dels menorquins i els va dir en la seva darrera eucaristia que marxava «a Solsona amb l'experieècia viscuda a Menorca, on m'heu ensenyat a ser bisbe". Menorca ha estat la seva primera destinació com a cap de l'església.