Amb el lema «Cremem estigmes», enguany el Solsonès dedica la programació del 8-M, Dia Internacional de les Dones, a totes aquelles que han transgredit camins marcats i que han obert camí despertant consciències. Per això, entre altres propostes, durant el març s’organitzen a la capital comarcal presentacions i conferències al voltant de l’estigma de les dones preses o les que han patit violències sexuals.

El programa d’actes s’obrirà el dimecres 9 de març a la biblioteca solsonina amb la lectura del manifest institucional i la presentació del llibre de l’escriptora, periodista i poeta Ivet Eroles Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit. S’hi recull la història de catorze protagonistes estigmatitzades, entre les quals hi ha trementinaires, pastores, represaliades a la guerra, lluitadores antifeixistes, padrines i mares que acompanyen els fills en el trànsit de gènere.

El programa també inclou altres activitats de diferents àmbits, com presentacions de llibres, presentacions d’estudis, la tradicional caminada esportiva, conferències, un taller de teatre crític i també una campanya a xarxes socials amb microrelats i una il·lustració d’Anna Terricabras.