El crim d’Alcàsser, en què tres adolescents van ser segrestades, violades, torturades i assassinades, va aterrir més d’una generació als anys noranta. Dijous vinent, dia 19, la politòloga, científica social i activista feminista basca Nerea Barjola, autora de Microfísica sexista del poder (Virus, 2018), impartirà a Solsona la conferència «El cas Alcàsser i la construcció del terror sexual», en la qual es tractarà com aquest cas va comportar un nou fenomen coercitiu bastit pels discursos mediàtics que encara és vigent avui, segons apunta el consistori solsoní.

Premiada per investigar l’adoctrinament en el terror sexual femení, Barjola convidarà a revisar les interpretacions i els discursos mediàtics sobre la violació, tortura i assassinat de tres adolescents el 1992. La ponent analitzarà la narrativa al voltant del terror sexual i la castració simbòlica de la llibertat de les dones a través de la por i la culpa.

La cita serà el dia 19 a dos quarts de vuit del vespre al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató de Solsona. És una conferència que quedava pendent dins la programació del 8-M, organitzada conjuntament per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Solsona i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Solsonès.