El futur parc geològic i miner que compartiran les comarques del Solsonès, l’Alt Urgell i la Noguera continua fent passos endavant. A falta que els ajuntaments implicats formin una associació i que s’aprovin els estatuts del parc, ja s’ha definit el nom que tindrà: Contraforts del Pirineu.

Els impulsors de la iniciativa i gairebé tots els ajuntaments que en formaran part es van reunir la setmana passada a Peramola per començar a definir els estatuts del futur parc i tractar altres temes com ara el nom.

El director de la Societat Internacional de Geologia i Mineria per al Desenvolupament i Gestió del Territori, Josep Maria Mata-Perelló, va ser un dels principals impulsors d’aquest projecte ja fa més de dos anys, quan va començar a traslladar la idea als municipis de la zona. Ara, una dotzena de municipis han decidit formar-ne part. Es tracta de Navès, la Coma i la Pedra, Guixers, Sant Llorenç de Morunys, Odèn i Lladurs al Solsonès; Fígols i Alinyà, Peramola, Oliana i Bassella a l’Alt Urgell, i la Baronia de Rialb i Tiurana a la Noguera. A més, possiblement Castellar de la Ribera també n’acabi formant part.

La propera reunió per seguir definint el futur parc geològic i miner es durà a terme el 18 de juliol al poble de Gualter, a la Baronia de Rialb.

Paral·lelament, també es continua treballant en l’inventari del patrimoni natural de la zona que formarà part de Contraforts del Pirineu.