Amb l’objectiu d’escurçar les distàncies amb el territori i traçar-hi una relació de suport i ajuda mútua amb l’Economia Social i Solidària com a premissa, neix l’Espai Cooperatiu de Territori de Masies i L’Arada Creativitat Social, que vehicula l’acció comunitària al Baix Solsonès i rodalies a través del projecte Actua.

L’establiment s’inaugura aquest dijous a les 19.30 h al Miracle amb la finalitat de fer-ne partícip i coneixedor el veïnat, així com totes aquelles persones interessades en el projecte.

Amb motiu de l’estrena, es podrà visitar l’exposició itinerant «Catalunya, Terra Cooperativa», que farà parada al claustre del santuari del Miracle fins al 2 de juny. Organitzada per la Fundació Roca i Galès i produïda en col·laboració amb el Museu d’Història de Catalunya, la mostra proposa un recorregut per l’ahir, l’avui i el demà del cooperativisme dins l’Economia Social i Solidària a Catalunya, una pràctica socioeconòmica centenària i transformadora. A més, l’acte s’acompanyarà d’un tast de croquetes de la cooperativa, maridades amb begudes de proximitat.

L’obertura d’aquest espai ubicat al Miracle s’emmarca en el projecte Coop de Territori, materialitzat en la unió de treball de quatre cooperatives compromeses amb el territori i la pagesia. Es tracta de Territori de Masies Coop, Biolord Coop, L’Arada i Riuverd empresa d’inserció. Són quatre iniciatives sense afany de lucre del Solsonès que comparteixen objectius, valors i compromís per la terra i la seva gent.

La vinculació entre les quatre entitats emana del postulat que, compartint, es poden millorar els serveis i productes oferts des de cadascuna de les cooperatives i, de retruc, el seu retorn i benefici social.