Regió7

Regió7

Solsona recupera l'internet i la telefonia de Movistar després de gairebé 12 hores sense servei

L'Ajuntament de Solsona, el Centre Sanitari del Solsonès i altres serveis s'han vist afectats per la incidència

El Centre Sanitari s'ha vist afectat per l'avaria Arxiu/Oscar Bayona

Solsona ja ha recuperat el servei d'internet i telefonia unes 12 hores després que una avaria de Movistar hagués deixat als seus abonats de fibra sense internet des de primera hora del matí d'avui. L'avaria ha afectat el funcionament de serveis públics com l'Ajuntament de Solsona o el Centre Sanitari del Solsonès.

A les 2 del migdia, l'Ajuntament de Solsona ha assegurat que desconeixia les previsions de restabliment del servei d’internet per als abonats de fibra òptica de Telefónica-Movistar afectats des d’abans de les 8 h per una avaria massiva, ja que al migdia encara no s’havia localitzat l’avaria. Finalment, però, els serveis tècnics de Movistar l'han localitzat a les 6 de la tarda i han solucionat l'avaria prop d'una hora més tard.

A l'Ajuntament ha afectat tots els serveis d’internet i telefonia. De fet, també ha afectat la renovació del DNI que hi havia programada per avui a l’Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Les 70 persones inscrites que havien de venir avui i dijous se les ha convocat per dijous d’aquesta setmana i el dilluns que ve. Altres serveis municipals com la blbblioteca també han quedat sense internet ni servei de telefonia.

El Centre Sanitari del Solsonès també s'ha vist afectat per l'avaria. "La caiguda del servei d'internet a Solsona ha provocat una gran afectació al servei informàtic del Centre Sanitari, augmentant el temps de resposta en alguns tràmits", indiquen des de l'ens de salut comarcal.

Compartir l'article

stats