Solsona retirarà de la via pública els sis contenidors d'oli de cuina usat i les dues minideixalleries existents al municipi. A partir de l'1 de juny, els usuaris d'aquests contenidors hauran d'adreçar-se a la deixalleria municipal o fer ús exclusivament de la deixalleria mòbil.

Precisament, la setmana que ve s’estrena el camió definitiu, retolat específicament per a Solsona, que funcionarà com a deixalleria mòbil els mateixos dies com fins ara, però amb alguns canvis d’ubicació.

Quins seran els horaris i el recorregut de la nova deixalleria mòbil?

El nou camió compartimentat es plantarà en cinc punts diferents del nucli urbà vuit dies al mes. Sempre que no sigui festiu, serà al Camp del Serra el primer i el tercer dimecres del mes de 16h a 20h; a l’avinguda del Pont el primer i el tercer dissabte de 10h a 14h; al carrer de Josep M. de Sagarra amb l’Alcalde Moles el segon i el quart dimecres de 16h a 20h, al carrer del Pedraforca el segon dissabte de 10h a 14h i a la carretera de Sant Llorenç el quart dissabte de 10h a 14h.

Recorregut de la nova deixalleria mòbil de Solsona

Recorregut de la nova deixalleria mòbil de Solsona Ajuntament de Solsona

Aquest servei, que va començar a funcionar el desembre passat amb un vehicle provisional, apropa la deixalleria a la ciutadania i complementa la tasca que es duu a terme amb la recollida de residus porta a porta. S’hi admeten residus de tèxtil (roba i calçat); oli vegetal usat; fluorescents, làmpades de vapor de mercuri i bombetes; piles i acumuladors; tòners; pintures, dissolvents i vernissos; petits electrodomèstics; radiografies i medicaments.