Regió7

Regió7

Olius, Clariana de Cardener i els municipis de la Vall de Lord prohibeixen els petards i l'encesa de fogueres

Solsona limita la prohibició als elements pirotècnics dels quals no es controla el destí en el llançament com els coets, els globus o els focs d'artifici

Famílies gaudeixen de focs artificials acn

Alguns ajuntaments del Solsonès han decidit prohibir els petards i les enceses de fogueres després dels incendis que ha patit la comarca aquest mes de juny i per l'episodi de sequera i altes temperatures que hi ha hagut al territori. És el cas d'Olius, Solsona, Clariana de Cardener i els tres municipis de la Vall de Lord (Sant Llorenç de Morunys, Guixers i La Coma i la Pedra). Lladurs i Castellar de la Ribera també ho van decretar durant els incendis. Tot i això, les limitacions difereixen depenent dels municipis.

En el cas de Solsona, la prohibició es limita als petards dels quals no es controla el destí en el llançament, com poden ser els coets, els globus o els focs d'artifici. També prohibeix l'encesa de fogueres. Pel que fa a al resta d'artefactes pirotècnics, l'Ajuntament recorda que només es poden utilitzar a 500 metres de zones boscoses o potencialment incendiables.

L'Ajuntament d'Olius ha prohibit l'encesa de fogueres i l'ús de petards i altres artefactes que continguin foc. La decisió l'ha pres per prevenir incendis forestals tenint en compte que el municipi està envoltat de boscos i camps de cereal que encara no s'han segat. La mesura s'estendrà tot l'estiu.

També ha pres les mateixes mesures, durant tot el període d'estiu, l'Ajuntament de Clariana de Cardener. En el seu cas, però, també informen que es decretarà el tancament de l’accés rodat al Pantà de Sant Ponç d’acord amb la Guarderia Forestal i els Mossos d’Esquadra, en el cas de nous episodis de temperatures extremes.

Castellar de la Ribera i Lladurs ja van prohibir l'encesa de fogueres i l'ús d'elements pirotècnics a més de tancar el perímetre de la Ribera Salada durant els incendis i "fins a nou avís". En el cas dels ajuntaments de la Vall de Lord s'han prohibit tot tipus de petards i l'encesa de fogueres almenys fins després de Sant Joan.

Compartir l'article

stats