El Consell Comarcal del Solsonès va acollir la setmana passada una reunió convocada entre els representants municipals i comarcals del Berguedà i Solsonès i Generalitat de Catalunya. Malgrat que des de la Generalitat van excusar l’assistència, alcaldies i presidències comarcals del Berguedà i del Solsonès van decidir reunir-se igualment a fi de demanar una major agilitat en la millora de la via que comunica les dues comarques i que, darrerament, sembla estar encallada

En la reunió mantinguda a Solsona es va posat de manifest que, malgrat fa 5 anys de l’inici de la comissió i que en diversos trams del Berguedà s’ha avançat en la declaració d’impacte ambiental i en el compromís de la redacció del projecte de cara al 2023, no és així en el traçat del Solsonès, on asseguren que no s’ha produït cap avenç, com tampoc no s’ha determinat un calendari sobre la temporització de les obres, tal com s’havia compromès la mateixa Generalitat.

Solsona i Berga volen unir les capitals de comarca fent compatible la millora de la via amb les activitats del lleure (cal recordar que s’han hagut de lamentar diversos accidents amb ciclistes) i fent la via el màxim respectuosa amb la biodiversitat, els camins ramaders, les comunitats i els arbres monumentals, i sempre tenint en compte el parer del territori.

Els representants locals de les dues comarques van acordar una visita sobre el terreny al tram entre l’Espunyola, Montmajor i Navès; es demana recuperar la informació del tram entre Montmajor i Navès, en el qual s’havia manifestat la voluntat de definir un nou traçat, i una concreció en el calendari d’execució.

Fa anys que el Solsonès i el Berguedà reclamen la millora d’una via que comunica les dues comarques, la qual presenta serioses deficiències. Des de les administracions locals es vol seguir treballant en aquest sentit i demanar a la Generalitat de Catalunya un treball conjunt per posar fi a aquest dèficit històric.