El Consell Comarcal del Solsonès ha volgut fer un agraïment a tots els veïns, ADF, cossos operatius, així com a totes les persones, entitats, ajuntaments i consells comarcals que han ajudat a les tasques d’extinció dels incendis al Solsonès. També les que han prestat suport en avituallaments i altres tasques.

Al voltant d’unes quatre-centes hectàrees han cremat en tres dies a la comarca del Solsonès i a l’Alt Urgell. Als incendis iniciats el dimecres de la setmana passada a Castellar de la Ribera i a Lladurs, s’hi va afegir l’incendi d’Altès el divendres a la tarda. En total, pel què fa al municipi de Castellar de la Ribera, han cremat un total de 329 hectàrees en l’incendi iniciat a Ceuró i 11 hectàrees en l’incendi de la zona de Perdiguers i Pampa. L’incendi de Lladurs ha cremat 42,8 hectàrees. Pel què fa a la ignició d’Altès, (Alt Urgell) les hectàrees calcinades ascendeixen a 7.

Tres dies de foc i condicions extremes

Els incendis de Castellar, Lladurs i Altès (Bassella) es van iniciar com a conseqüència de la tempesta elèctrica de dimecres a la tarda, el que va dibuixar un escenari de simultaneïtat de focs que s’afegia a la situació crítica global. En aquest context “la ràpida resposta de veïns, ADF’s, en un primer moment, i de Bombers i cossos operatius a partir del capvespre van ser determinants”, assegura l'ens comarcal. La presidenta del Consell, Sara Alarcón, també ha volgut agrair “la feina de tots els cossos d’intervenció i d’ordre, les persones, entitats voluntàries, comerços que han fet lliurament de material i menjar, al personal del Consell Comarcal del Solsonès; vull donar les gràcies als ajuntaments i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, agrair a tots ells el seu suport, ajuda i professionalitat; en definitiva a tothom que ha tingut alguna cosa veure amb l’extinció dels incendis i suport a les persones que hi participaven”.

La presidenta del Consell Comarcal ha manifestat que es posa a disposició dels ajuntaments i de les persones afectades per tal de poder ajudar en el què estigui al seu abast.