La torre d’Ardèvol ja es pot visitar. Després que finalitzés la restauració el mes d’abril, a partir del 10 de juliol ja es podran fer visites guiades a l’emblemàtic edifici de Pinós. Abans, però, l’Ajuntament de Pinós ofereix visites de manera gratuïta demà.

Les visites guiades, amb la col·laboració del Centre Cultural d’Ardèvol, tindran guies voluntaris que ensenyaran cada diumenge a les 11 del matí la torre d’aquest nucli. Durant la visita s’explicarà la història del monument i el seu procés evolutiu, així com les curiositats, fites i llegendes que s’hi vinculen i que formen part de la història i el caràcter del petit poble d’Ardèvol. Les entrades tenen un cost de 3 euros per a majors de 12 anys i es poden reservar a la plataforma de venda d’entrades de Turisme Solsonès.

La torre d’Ardèvol és un monument declarat BCIN. Data del segle X i formava part de la xarxa de torres de defensa de la zona juntament amb Vallferosa, Lloberola, Peracamps i Castellanes, entre d’altres.

Formava part del castell d’Ardèvol, del qual només en resta la mateixa torre, l’església de Santa Maria i alguns vestigis. Destaca pel fet que la torre original de planta rectangular va ser recoberta amb una de circular posteriorment, que es va esfondrar els anys 30 del segle passat i va deixar al descobert la primera, i va crear la seva singular forma actual.