Els concerts són un ingredient essencial de la Festa Major de Solsona. L’oferta musical serà variada, amb una aposta per grups d’estils diversos. Per al públic jove, l’actuació de dijous a la nit serà un bon reclam. A partir de 2/4 d’1 de la matinada pujaran a l’escenari de la sala polivalent La Fúmiga, la Banda del Coche Rojo i DJ Marsal Ventura.

La Fúmiga arrasa amb una proposta festiva que interpel·la els joves amb uns ritmes i lletres que s’acaben convertint en himnes. El grup presentarà a Solsona un espectacle enèrgic i estimulant. També ho farà la Banda del Coche Rojo, amb un repertori que aposta per músiques que connecten amb les noves generacions. Des del reggaeton més caribeny fins a la música en català del moment, passant pel techno, l’ska o el pop, amb alguna concessió a la patxanga.

Els concerts joves, tant el de dijous com el de dissabte, que portaran a l’escenari Strombers i Hey! Patxucos, els organitza Joventut Solsonina amb el suport de la regidoria de Cultura, igual que el Concurs de Músics al Carrer, que el dia 9 de setembre arriba a l’onzena edició.

Cal destacar també la recuperació del concert +Jove, organitzat pel Consell Municipal d’Adolescents i dirigit al públic a partir de 12 anys. Es farà divendres (22.30 h) a la plaça de Sant Pere. Hi actuarà La Patxanga, formada per Arnau Molet i Mike Cande.

Strombers i les versions de Hey! Pachucos

La banda cardonina Strombers, amb una trajectòria de gairebé 25 anys, no perd el caràcter jove i festiu. El seu estil barreja l’ska, els ritmes llatins, el reggae, el rock o el country per aconseguir un so inconfusible. El concert tindrà lloc dissabte, a la 1 de la matinada a la plaça del Camp. I un altre grup que pujarà a l’escenari serà Hey! Pachucos, un grup de versions format al Bages l’any 2009.

Concerts del grup Strombers Facebook

Poemes musicats amb O Val das Mouras

La banda de pop folk O Val das Mouras presenta dissabte el seu tercer disc, Bruixes i poetes (a les 22.30 h a la plaça de la Catedral). És un treball que posa música a poemes d’autores que han tingut un paper important en la societat com Joana Raspall, amb lletres profundes, compromeses i reivindicatives, acompanyades d’una sonoritat molt més pop.

Montgrins és unade les orquestresque actua a Solsona | FACEBOOK

Montgrins és una de les orquestres que actua a Solsona

L’orquestra Montgrins amenitzarà el concert de cobla de la tarda del divendres, 9 de setembre, (17.30h a la plaça Sant Joan), i el posterior ball de nit (23 h a la sala polivalent). Oferirà un espectacle musical amb vocalistes que no deixen indiferent. A l’escenari de la polivalent també hi pujarà, demà, l’orquestra La Nova Blanes (23 h).

Montgrins és unade les orquestresque actua a Solsona | ORQUESTRA MONTGRINS

Les Anxovetes protagonitzen el concert d'havaneres

El grup Les Anxovetes, caracteritzat per les seves veus íntegrament femenines, oferiran un repertori d’havaneres clàssic i tradicional maridat amb una guitarra i un contrabaix. La formació oferirà cançons fresques en l’actuació de dijous, 8 de setembre, a les 23 h a la plaça del Camp de Solsona.

Montgrins és unade les orquestresque actua a Solsona | LESANXOVETES.CAT

Música i espectacle per als més petits

El públic infantil i familiar podrà gaudir de diverses propostes. La companyia de circ Capicua portarà l’espectacle Nüshu a la plaça de l’U d’Octubre, divendres (18 h). I la companyia Pop per Xics oferirà un concert d’Els superherois, dissabte a la plaça del Camp (12 h). Aquest any es recuperen també el castells inflables, diumenge al matí al passeig del Pare Claret.

Montgrins és unade les orquestresque actua a Solsona | POP PER XICS