A partir d’aquest setembre, el teatre comarcal de Solsona projectarà mensualment una pel·lícula catalana recent. L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’Acadèmia del Cinema Català per adherir-se al Cicle Gaudí, que té per objectiu potenciar el cinema produït al nostre país i apropar-lo al públic de proximitat.

La temporada anual del Cicle Gaudí conta d’un total de deu films, un cada mes, excepte els mesos d’estiu. L’Acadèmia del Cinema Català és qui decideix el títol de cada mes i estableix el preu de l’entrada, que és de 4,5 euros per al públic general i de 3 euros per als col·lectius que es beneficien de condicions especials.

Les primeres pel·lícules que arriben a Solsona seran la comèdia Escape Room: la pel·lícula, d’Héctor Claramunt, protagonitzada per Joel Joan, el 30 de setembre a dos quarts de deu del vespre; Toscana, de Pau Durà, el 28 d’octubre, i La voluntaria, amb Carmen Machi, el 16 de desembre.

La regidoria de Cultura farà una aportació al Cicle Gaudí de 2.299 euros per enriquir l’oferta cultural de la ciutat al llarg de tot l’any i apropar al públic solsoní aquestes produccions recents del circuit estable de cinema català.