L’associació LGTBI+ del Solsonès La Cugula reclama a les autoritats sanitàries que es descentralitzi el sistema de vacunació per la verola del mico i denuncien que al Centre Sanitari del Solsonès no es proporcionen dosis contra aquesta malaltia.

En un comunicat conjunt amb l’associació Voliaina, del Pallars, critiquen que en una primera fase de vacunació només tres centres de Barcelona administraven la vacuna als seus usuaris habituals. En una segons fase es van fer arribar algunes vacunes a les unitats de VIH a la resta dels hospitals catalans i es va habilitar un centre de vacunació massiva a la Fira de Barcelona. Tot i això asseguren que els hospitals comarcals i provincials han rebut poques dosis que escassament permeten vacunar els perfils de major risc però que no arriben a la resta de persones amb pràctiques sexuals de risc. En aquest sentit asseguren que el Centre Sanitari del Solsonès no compta amb l’opció de rebre la dosi i que anima a desplaçar-se a Barcelona.

«Les autoritats ens consideren una raresa i ens conviden a sexiliar-nos a una gran ciutat», asseguren en el comunicat i demanen que la Generalitat faci un desplegament territorial efectiu del procés de vacunació contra la verola del mico.