Aquest cap de setmana el sector turístic de la comarca obre les portes als visitants en el marc de la 7a edició de «Benvinguts a pagès». El Salí de Cambrils (Odèn) participarà per primera vegada com a explotació i obrirà les portes oferint visites a les seves instal·lacions i fent tastos de productes relacionats amb la sal.

Pel que fa a la restauració, l’Hotel Gran Sol de Solsona oferirà poder gaudir de la gastronomia i dels productes locals. Pel què fa a l’allotjament, s’han unit a la campanya els establiments de Cal Llarg (Solsona), Càmping El Solsonès (Solsona), Casa Espunyes i el Cobert de l’Era (Odèn), Casesrural de Sant Grau (Navès), L’Era d’en Bella (Sant Llorenç de Morunys), Marcús Casa Rural (Olius), Masia Rovira (Pinell de Solsonès) i Turisme rural Corral de Lladurs (Lladurs).

Com a activitats complementàries, es podrà visitar el Centre d’Interpretació del Solsonès, l’espai del Ganivet i fer una visita guiada a la Casa-Museu Les Casas de Matamargó. També es podrà gaudir d’una ruta cultural «Solsona Monumental» amb Solsona Experience, així com també una ruta amb caiac amb Kayak-K1.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que s’emmarca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd I el Farm to Fork europeu i el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC) en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d’aliments de proximitat i la viabilitat del sector, assegurant el futur de la pagesia arrelada al territori.

El projecte té continuïtat tot l’any amb una oferta estable d’un centenar de visites de pagament a les explotacions agroalimentàries de Catalunya. Així, pagesos i pageses tenen l’oportunitat de generar activitat durant els 365 dies de l’any.