El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona ja ha iniciat les obres de remodelació destinades a donar millor accessibilitat i obertura a la ciutadania amb la creació d’una nova entrada a peu de carrer com l’actuació més destacada. Tot i això, dins d’aquestes actuacions, la primera va ser la remodelació de la sala de Sant Quirze de Pedret, inaugurada el mes de maig passat en un acte públic que va gaudir d’un gran seguiment.

Amb la remodelació de la sala estrenada tocava posar-se mans a l’obra amb la resta d’actuacions previstes. Així doncs, durant els mesos d’estiu es van començar les obres que donaran lloc a una nova entrada, un espai d’exposicions temporals i un espai de treball amb una zona de serveis adaptats.

La nova entrada es construirà a la planta baixa del Palau Episcopal i permetrà donar accés directe des de la plaça a les sales del museu. Actualment per entrar-hi fa falta passar per l’interior del Palau Episcopal i també pujar escales, i d’aquesta manera l’entrada al museu serà més accessible.

Les actuacions es duran a terme de forma seguida en el marc d’un mateix projecte de remodelació del museu. S’ha previst que les obres puguin estar enllestides a finals de l’any 2023.

Aquest projecte és finançat, en la seva major part, pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La resta del finançament prové de la Diputació de Lleida, del Bisbat de Solsona i de la Fundació la Caixa.