L’Empresa d’Inserció Volem Feina Serveis Ambientals calcula en 110.292,12 euros l’estalvi econòmic que ha suposat per l’administració pública la contractació de persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió per part de l’entitat durant el 2021. Aquesta xifra augmenta fins als 1.173.679 euros si es té en compte l’activitat de les 8 empreses d’inserció de les terres de Lleida, segons es desprèn d’un estudi realitzat per la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya, FEICAT.

Per calcular el retorn econòmic, FEICAT ha tingut en compte els impostos pagats per les empreses d’inserció a l’administració. El gerent del Grup Volem Feina, Carles Viladrich, ha explicat que l’estalvi per les administracions públiques és més elevat del que indica l’informe per què el càlcul no contempla els diners que les administracions deixen de pagar en concepte de prestacions i ajudes a les persones en situació de vulnerabilitat. Viladrich ha recordat que "en el moment que nosaltres contractem una persona que rep prestacions públiques, aquesta deixa de cobrar-les i passa a cotitzar a la seguretat social com qualsevol altra".

Viladrich també ha afegit que el retorn a la societat seria més elevat si les administracions locals complissin Llei de Contractes del Sector Públic que obliga a tenir en compte les empreses d’inserció. El gerent del Grup Volem Feina ha remarcat que "l’administració pública, en certs àmbits, està incomplint aquesta llei" i ha reclamat que "la tinguin més present i promocionin aquest tipus de licitacions amb reserva de mercat, per què els permetrà arribar a més persones en risc d’exclusió i generar més estalvi".

En aquest mateix sentit s’ha manifestat la membre de la Junta Directiva de FEICAT i gerent de l’empresa d’inserció de Tàrrega Cartaes, Alba Coma, que anima els ajuntaments de la província de Lleida a "agafar com a referència bones pràctiques d’altres poblacions per poder-ho aplicar a les seves", per què, segons afirma, "hi sortirem guanyant tots".