La Mancomunitat d'Aigües Bersols, que dona servei a municipis del Berguedà i el Solsonès, va dur a terme ahir una actuació en la seva instal·lació situada al pantà de Sant Ponç, per tal de garantir l'abastament d'aigua als dipòsits locals de Navès, Montmajor, l'Espunyola, Viver i Serrateix i Montclar. L'operació va consistir a submergir sis metres de fondària una de les bombes que s'estava quedant sense aigua a causa de la reducció del nivell de l'embassament per la sequera.

"Les bombes d'aigua es trobaven al límit", remarca el president de la Mancomunitat, Josep Maria Casafont, que també és alcalde de Navès. El batlle assegura que "es tractava d'una mesura urgent per garantir l'abastament d'aigua en les poblacions que formen part de la mancomunitat, tenint en compte que l'embassament es troba sota mínims". De fet, ahir, Sant Ponç es trobava a un 49,61% de la seva capacitat, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Els treballs per traslladar la bomba d'aigua van requerir la participació d'un equip especialista en immersions, per tal de desmuntar la instal·lació actual i tornar-la a col·locar a sis metres més de fondària. Alhora, també van participar experts en treballs verticals, mecànics i electricistes. La Mancomunitat espera finançar el cost de l'actuació, que voreja els 40.000 euros, a través de subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Casafont destaca que, fins ara, la instal·lació ubicada a Sant Ponç no havia viscut cap situació similar al llarg dels gairebé quinze anys de funcionament. En aquest sentit, posa en relleu la gravetat de l'episodi de sequera que s'ha registrat enguany i confia que, de cara els pròxims mesos, arribin pluges "que ens permetin recuperar el nivell d'aigua als embassaments".