El Grup Volem Feina se suma un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 19 al 27 de novembre i que té per objectiu conscienciar la ciutadania de l’impacte que els residus, sobretot tèxtils, tenen en el medi ambient. Com a acció sobre el terreny, les botigues de Volem Feina (Zona R, Moda amiga i Encants) pesaran els productes que venguin durant la setmana amb l’objectiu de visibilitzar els quilos de residus evitats gràcies a la compra i reutilització d’articles de segona mà.

L’activitat, que rep el nom de Waste Watchers (vigilants de residus), anirà acompanyada d’accions complementàries. La tècnica de medi ambient del Grup Volem Feina, Glòria Mujal, ha explicat que "l’entitat també calcularà, d’una banda, les emissions de CO2 i el consum d’aigua que s’haurà evitat amb els objectes venuts i, de l’altra, les hores de treball que s’hauran generat en benefici de persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió". Per realitzar aquests càlculs, el Grup Volem Feina utilitzarà dues eines a l’abast de tothom: la calculadora de CO2 i la calculadora social que l’Associació Espanyola de Recuperadors d’Economia Social i Solidària, té disponible al seu web.

Al llarg de la setmana, el Grup Volem Feina explicarà a través de les xarxes socials com prevenir la generació de residus i, al mateix temps, informarà de l’evolució dels quilos de roba i objectes de segona mà venuts a les botigues de l’entitat.

L’edició d’aquest any de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus posa el focus en la moda, un sector que, conscient de la gran quantitat de recursos que consumeix i dels residus que genera, s’està transformant de mica en mica. Amb el lema "Moda circular i sostenible. Generar residus és antiquat!", la campanya europea fa una crida al primer esglaó de la jerarquia de gestió de residus que passa per prevenir-ne la generació.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i hi participen un gran nombre d’administracions, empreses, associacions, ONG, centres escolars i ciutadans d’arreu d’Europa. L’any passat van participar-hi 30 països amb gairebé 12.500 accions, 1070 de les quals a Catalunya