Ahir va entrar en funcionament el nou sistema informàtic ECAP al Centre Sanitari del Solsonès, que permetrà a totes les persones usuàries de l’ens de salut, poder consultar la seva història clínica des de qualsevol altre centre d’atenció primària o hospital públic del país.

Amb aquest procés es culmina la feina de molts mesos per part del personal del Centre que ha implicat el traspàs de 83.000 històries clíniques corresponents a totes les persones, de dins i fora de la comarca que, en algun moment durant els darrers vint anys, han acudit al Centre Sanitari i uns 650.000 diagnòstics.

El traspàs de dades ha implicat la formació de tot el personal assistencial i administratiu que treballa a l’àrea d’atenció primària de l’ens per tal d’adaptar-se al nou programari i a les necessitats de la població de la comarca.

La presidenta del Centre Sanitari del Solsonès, Sara Alarcón, va manifestar que la feina dels darrers mesos suposarà «una millora substancial en el tractament de dades sanitàries al Centre Sanitari» i que suposa posar-se al dia en una qüestió tan sensible. Respecte a l’estrena del sistema, Alarcón va assegurar que el primer dia es va desenvolupar sense fets remarcables més enllà dels que s’esperaven pel període d’adaptació que suposa aquest canvi. De fet, la direcció mèdica de l’ens de salut ja va demanar «comprensió durant els primers dies de la implantació del nou sistema», en especial en l’emissió de receptes, baixes laborals i altres tràmits.