Les instal·lacions de tennis municipals de Solsona es doten d’una pista de moqueta

L’actuació respon a una demanda del Club Tennis Solsona, que assumeix la meitat del cost de l’obra

Les instal·lacions de tennis municipals de Solsona es doten d’una pista de moqueta

Les instal·lacions de tennis municipals de Solsona es doten d’una pista de moqueta / Ajuntament de Solsona

Redacció

La regidoria d’Esports de Solsona ha convertit en moqueta el paviment d’una de les quatre pistes de resina sintètica de les instal·lacions municipals. L’actuació respon a una demanda del Club Tennis Solsona per complementar els serveis amb una opció pensada per facilitar l’esmorteïment dels esforços de les articulacions inferiors dels jugadors, minimitzar-ne el risc de caiguda i evitar-los lesions.

Un dels objectius del Club Tennis Solsona era incorporar a les instal·lacions una superfície que proporcionés més comoditat de moviment i, sobretot, menys agressivitat per a les extremitats inferiors dels usuaris. Després de consultar diversos pressupostos, es va escollir una tecnologia similar a la moqueta, amb revestiment perforat de fil de polipropilè amb microgranets de sílice, emprada en instal·lacions de municipis similars a Solsona. Aquest tipus de paviment també és resistent a les inclemències del temps. El cost de l’actuació, que inclou la xarxa nova, és de 24.768 euros, del qual el club n’assumeix la meitat.

Aquesta setmana la Junta de Govern Local ha aprovat un conveni de col·laboració amb l’entitat referent a aquesta actuació. L’aportació del club, segons aquests acords, es traduirà en un pagament el febrer que serà a compte dels imports que hauria d’abonar per als exercicis del 2022 al 2025. Tal com estableix el conveni de col·laboració signat el març de l’any passat sobre la gestió i utilització de les instal·lacions esportives, el Club Tennis Solsona compensa anualment el consistori amb el 25% de les quotes dels socis, amb el compromís municipal de reinvertir aquesta quantitat en les instal·lacions de tennis i pàdel.

El regidor d’Esports, Joan Parcerisa, es mostra molt satisfet de la modalitat de conveni que facilita millores com aquesta. “Aquests acords propicien una relació sana de corresponsabilitat i treball entre l’entitat i l’Ajuntament tant pel que fa al manteniment com a la dinamització de l’equipament”, afirma.

Tothom que vulgui fer ús de les pistes ha de fer-ne la reserva en línia a la plataforma https://ajsolsona.reservaplay.cat/