Solsona crea una escola per formar manobres davant la falta de personal en el sector

La iniciativa oferirà cent hores de formació per a vuit persones residents al nucli antic amb l’opció a un contracte temporal a la brigada municipal

Treballs de la brigada municipal a la plaça de Sant Joan de Solsona

Treballs de la brigada municipal a la plaça de Sant Joan de Solsona / AJUNTAMENT DE SOLSONA

Redacció

Solsona impulsarà el mes de març una escola de treballs de manobre i jardineria amb l’objectiu de revertir la manca de personal al sector de la construcció. La iniciativa de l’Agència de Desenvolupament Local, amb el suport el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, s’adreça a les persones demandants d’ocupació que siguin residents al nucli antic, ja que és un projecte íntegrament subvencionat en el marc del programa Treball als barris

Amb el doble objectiu de millorar la inserció laboral de les persones desocupades i donar resposta a la necessitat del sector de la construcció de personal format per fer de manobres, s’oferirà una formació de cent hores en treballs de manteniment i rehabilitació per a vuit persones, seguida de l’experiència laboral durant sis mesos per a sis candidats. L’accés a aquesta escola és gratuït, però per optar-hi cal ser demandant d’ocupació no ocupat i no cobrar cap prestació contributiva d’atur i residir al nucli antic. 

La formació es durà a terme de dilluns a divendres durant el mes de març per fer tasques de manteniment i rehabilitació d’edificis, i intervenció en espais públics i zones verdes. Les persones que hi participin adquiriran aprenentatges bàsics en construcció, electricitat, fontaneria i jardineria. Posteriorment, en funció d’uns criteris de selecció establerts abans de començar el procés (durada de l’atur i càrregues familiars, entre d’altres), es determinarà quins seran els sis candidats que es contractaran per treballar a jornada completa d’abril a setembre amb el guiatge del personal de la brigada municipal. Les seves actuacions també es concentraran al nucli antic.

En funció de l’acollida que tingui aquest projecte, l’Agència i la brigada municipal valoraran la seva continuïtat en properes convocatòries. Tot i que aquest format de formació i experiència laboral en rehabilitació i jardineria és nou a Solsona, des de l’Agència l’any passat es va oferir també un curs de prevenció de riscos laborals per a treballs relacionats amb l’ofici de paleta.