Els carrers de Solsona s'omplen de visitants per participar a les activitats i tastar els productes típics de Carnaval

Els establiments de restauració arriben a la plena ocupació al llarg del cap de setmana

Els carrers engalanats de Solsona han donat la benvinguda als visitants

Els carrers engalanats de Solsona han donat la benvinguda als visitants / LAURA SERRAT

Laura Serrat

Laura Serrat

L'ambient de carrer és un dels principals atractius del Carnaval de Solsona, que en aquesta edició ha recuperat el nucli antic com a punt neuràlgic de la festa. Les ganes de recuperar la normalitat, sumades al bon temps, han afavorit que aquest matí els carrers més cèntrics s'omplissin de visitants i locals disposats a gaudir de les activitats organitzades per les comparses i a degustar els productes típics que s'ofereixen per Carnaval.

Des de primera hora del matí, els solsonins han sortit a passejar amb la tradicional bata pels carrers engalanats amb motius d'actualitat i humorístics, com ara el Mundial de futbol, un ninot de neu o pancartes iròniques sobre la recollida de residus porta a porta. Amb els decorats i la vestimenta a punt, els membres de les comparses s'han dedicat a organitzar activitats com un taller infantil per dibuixar catifes de colors a terra o a preparar els actes d'una de les nits més boges.

Un dels tallers infantils d'elaboració de catifes de colors a terra

Un dels tallers infantils d'elaboració de catifes de colors a terra / LAURA SERRAT

El moviment també s'ha detectat als comerços de la ciutat, on s'han format llargues cues per comprar els productes típics de Carnaval. És el cas de la cansaladeria Can Solvi, que tenien una llarga llista de comandes per endur-se els dos productes estrella per aquestes dates, la botifarra del Gegant Boig i l'hamburguesa de la Geganta Boja, que només s'elaboren per Carnaval. De la mateixa forma, al forn de pa i pastisseria Camps, s'han venut a un bon ritme les tradicionals tifes de ruc, elaborades amb xocata i en forma de forat de dònut, que han causat atractiu entre els forasters.

A Can Solvi s'ha format una llarga cua per comprar botifarra i hamburguesa de Carnaval

A Can Solvi s'ha format una llarga cua per comprar botifarra i hamburguesa de Carnaval / LAURA SERRAT

Amb l'arribada del migdia, les terrasses dels establiments de restauració s'han omplert gràcies al bon ambient dels concerts de carrer. De fet, la majoria de restaurants han confirmat que tenien totes les taules plenes per dinar i que, en alguns casos, les reserves s'havien efectuat amb molta antelació preveient la gentada que arriba a la ciutat durant el cap de setmana fort de Carnaval. Amb tot, restauradors com Àlex Núñez, de Cal Poldo Xic, o Teresa Cots, de l'Aixeta, han assegurat que enguany tornen a veure l'alegria d'abans de la pandèmia.