Per desemmascarar les violències masclistes, pensar i repensar algunes actituds i qüestionar certs missatges perpetuats a través dels contes tradicionals, arriba a la biblioteca solsonina l’exposició Amb les violències sexuals canvia el conte. Es tracta d'una mostra cedida pel Servei Educatiu del Solsonès coorganitzada durant tot el mes de març per la biblioteca Carles Morató.

Fruit d'un projecte creat per les sociòlogues Cristina Vila i Mireia Selva, la mostra consta de diversos plafons que conviden a obrir els ulls per detectar el sexisme i la violència de gènere a fi de prevenir-la i pal·liar-ne el risc de patir-la o exercir-la en un futur. S’hi treballa l’aprenentatge d’aquests comportaments, la construcció dels estereotips, la identitat de gènere, la sexualització del cos femení i la fortificació del cos masculí i els mites de l’amor romàntic a través de les noves tecnologies de la comunicació.

L’exposició Amb les violències sexuals canvia el conte és la iniciativa amb què la Biblioteca Carles Morató s’afegeix enguany als actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones i s’adreça també al públic adult. La mostra, que es pot visitar fins a final de març en l’horari d’obertura de la biblioteca, es complementa amb una selecció de lectures proposades per l’equipament