Pilar Viladrich repetirà com a cap de llista de la CUP a Solsona

Albert Colell, Marta Closa, Pau Soldevila i Edgar Riu conformaran els llocs inicials de la candidatura

La portaveu d'Alternativa per Solsona-CUP, Pilar Viladrich

La portaveu d'Alternativa per Solsona-CUP, Pilar Viladrich / Dani Morell

Redacció

Pilar Viladrich repetirà com a cap de llista de la CUP a Solsona. La formació, que actualment compta amb dos regidors a l'Ajuntament, ha estat la darrera a confirmar el seu candidat a l'alcaldia. En un comunicat, Viladrich destaca el valor del projecte col·lectiu, però també reivindica la capacitat d’incorporar en els primers llocs persones noves, de les que en destaca el seu "compromís social, versatilitat, capacitat de treball i sensibilitat".

La CUP defensa que es presenta amb un model clar de ciutat. La formació marca com a punts principals garantir l’accés a l’habitatge i l’aposta per una mobilitat més segura, donant més pes a vianants i vehicles no motoritzats. També advoca per una fiscalitat progressiva, polítiques a favor del petit comerç i per evitar la instal·lació de superfícies comercials, l’impuls d’energies renovables, la municipalització de serveis públics com l’escola bressol i el reforç dels actuals com l’escola de música.

L'equip que formarà la candidatura d'Alternativa per Solsona-CUP

L'equip que formarà la candidatura d'Alternativa per Solsona-CUP / Dani Morell

Viladrich es mostra satisfeta amb la feina feta durant els últims quatre anys i assegura que "la CUP ha estat clau en la implantació del porta a porta, la creació del cens d’habitatges buits o l’elaboració del pla davant la Covid-19 a Solsona". D’altra banda, recorda que la formació també ha frenat l’aprovació "d'ordenances poc clares i altament limitadores de les llibertats ciutadanes, i ha portat la veu en defensa del medi ambient i del feminisme".

Malgrat això, lamenta que moltes iniciatives no han prosperat "a causa a l’actitud poc dialogant de l’equip de govern". Per això remarca que és vital aconseguir trencar amb l’actual majoria absoluta d’ERC, així com evitar que ERC acabi pactant amb formacions conservadores.