Biosca és un municipi històricament dedicat a l’agricultura que s’obre camí en el turisme rural

El municipi, format per 182 habitants, conté elements d'interès com el castell de Lloberola

Visitants al castell de Lloberola

Visitants al castell de Lloberola / AJ. BIOSCA

Laura Serrat

Laura Serrat

El poble de Biosca serà un dels més petits de la comarca del Solsonès, concretament, el cinquè per la cua, amb 182 habitants. Es tracta d'un municipi que ocupa una superfície de 66,2 quilòmetres quadrats i que contempla el nucli de Lloberola, amb una cinquantena d'habitants. Precisament, allà es troba un dels elements d'interès turístic, el castell de Lloberola, que juntament amb el jaciment arqueològic d'època romana Puig Castellar, conformen els principals atractius de la població.

En el cas de Biosca, l'agricultura i la ramaderia encara representen una de les principals activitats econòmiques per a la població. Tot i això, durant els últims anys, també ha proliferat entre la gent més jove els negocis de les cases rurals. A banda, a Biosca també es troba una empresa que ha situat el municipi en el mapa. Es tracta de la formatgeria Aubagueta, que va resultar reconeguda amb el bronze del World Cheese, un prestigiós concurs internacional de formatges.

En l'àmbit dels serveis, Biosca disposa d'un consultori mèdic amb un servei d'infermeria d'una hora i mitja a la setmana. Al bell mig del poble, també es pot trobar un restaurant que obre cada dia i un forn de pa centenari. Els veïns, però, s'han de desplaçar fins al municipi veí de Torà a l'hora de fer la compra.

Subscriu-te per seguir llegint