El nou pla estratègic fixa Cal Metge Solé com a principal centre turístic

El document que estableix la promoció de la comarca preveu la casa del segle XV i la del Carnaval com a inversions prioritàries

Cal Metge Solé de Solsona, on s’hi ha de fer un centre turístic | ARXIU/D.P.

Cal Metge Solé de Solsona, on s’hi ha de fer un centre turístic | ARXIU/D.P. / Miquel Spa. Solsona

Miquel Spa. Solsona

El Pla Estratègic de la Destinació Turística del Solsonès planteja en un dels seus eixos principals la creació d’una xarxa d’equipaments d’acollida de visitants entre els quals hi ha l’alberg a Can Metge Solé i la Casa del Carnaval a Solsona.

Els dos equipaments passen per ser les dues principals inversions que requereix el pla, amb una estimació inicial pel que fa a la inversió que se situa al voltant del milió i mig d’euros.

El tercer eix del Pla Estratègic sobre el qual treballa el Patronat Comarcal de Turisme és el de «Creació coordinada d’equipaments i d’infraestructures d’ús turístic a la comarca que generin sinergies i manteniment dels actuals». Aquest eix proposa sis accions puntuals per al desenvolupament de la indústria turística a la comarca en els pròxims anys: Oficines de turisme del Solsonès i de Solsona, del segle XXI i en xarxa amb les altres; alberg a Can Metge Solé; Casa del Carnaval; pàrquings per a autocaravanes; creació de petites infraestructures que permetin fer els itineraris circulars, com ara passarel·les i ponts; i manteniment i senyalització de les rutes a peu i de BTT.

La construcció de l’alberg a Can Metge Soler és un projecte a mitjà i a llarg termini pel qual ara les administracions, amb l’Ajuntament de Solsona al capdavant, buscaran finançament. L’edifici noble aixecat el 1459 és de titularitat municipal. La casa conserva l’interior original i la façana va ser restaurada fa una dècada.

Segons ha explicat el tècnic de Turisme Ferran Ginestà, després que Can Metge Solé i la Casa del Carnaval girin al voltant dels gegants, el tercer eix d’equipament serà el dels aparcaments per a autocaravanes, les quals han de complementar les que ja hi ha o estan en construcció a la comarca.

El pla preveu atreure turisme d’autocaravanes a la vall de Lord, Solsona, el pantà de Sant Ponç i la Ribera Salada.

[object Object]

Més enllà de les grans inversions en equipaments turístics, el Pla Estratègic de la Destinació del Solsonès apunta la necessitat d’invertir també en un paquet d’infraestructures menors al voltant de les rutes de senderisme i bicicleta. En aquesta línia, el pla planteja un conjunt d’actuacions per equipar els camins de ponts, passeres, senyalitzacions i equipaments a l’entrada i arribada dels recorreguts a fi efecte de configurar un entorn turístic cohesionat i amb un manteniment regular. En el mateix camp, el pla apunta la regulació de l’accés als rius.