L’Oficina de Transició Energètica del Solsonès participa en una jornada sobre comunitats energètiques

La sessió serà el proper 13 de maig a la sala cultural de l’Ajuntament de Solsona

Plaques solars a l'edifici del Consell Comarcal del Solsonès

Plaques solars a l'edifici del Consell Comarcal del Solsonès / CONSELL COMARCAL

Redacció

Organitzat per l’associació Empresaris per al Solsonès, l’Oficina Comarcal de Transició Energètica oferirà, aquest dissabte a les 11 del matí a la sala cultural de l’Ajuntament de Solsona, una jornada sobre les comunitats energètiques.

En la jornada participaran especialistes en la dinamització i gestió de comunitats energètiques de la província de Lleida. La sessió està oberta a tothom que estigui interessat en aquesta temàtica. Els interessats poden trobar més informació a la secció de Transició Energètica de la web del Consell Comarcal.

D'altra banda, s’ha obert el procés d’informació pública del projecte de Reial Decret de Comunitats Ciutadanes d’Energia i Comunitats d’Energies Renovables. La data màxima és el 17 de maig. En paral·lel, s'ha iniciat el procés per presentar sol·licituds als ajuts Solarcoop, orientats a la constitució o reforç de cooperatives de consum i/o associacions locals que ho vulguin esdevenir, i que estiguin orientades a la producció, distribució i ús d’energies renovables i a l’eficiència energètica. Aquesta convocatòria està oberta fins el dia 19 de juny.

El passat divendres dia 5 de maig es va obrir a tota la ciutadania el procés participatiu en relació al Pla Territorial Sectorial d’Implantació de les Energies Renovables (PLATER). Es tracta d’un instrument normatiu de caràcter urbanístic orientat a facilitar el desenvolupament de la transició cap a les energies renovables. Aquest procés es canalitzarà a través del portal “Participa” de la Generalitat.