Regió7

Regió7

Entren a robar a les piscines municipals de Solsona i Sant Llorenç de Morunys

Els lladres s'han endut més de 3.000 euros i un ordinador portàtil

L’alcadessa Judit Gisbert i el regidor d’esports Joan Parcerisa es van trobar amb els Mossos a les piscines municipals Ajuntament de Solsona

Els Mossos d’Esquadra estan investigant els dos robatoris que hi va haver la matinada de dimecres a dijous a les instal·lacions esportives de Solsona i de Sant Llorenç de Morunys. Tot i que no ho poden assegurar de manera concloent, els agents policials van dir als representants municipals que els dos robatoris haurien estat perpetrats per les mateixes persones.

Després d’una primera inspecció, els serveis municipals de l’Ajuntament de Solsona van comprovar que «els lladres s’havien endut la recaptació diària de la taquilla de les piscines municipals i del rocòdrom i les provisions del quiosc», segons el comunicat oficial. Avui a la tarda, els serveis tècnics de l’Ajuntament encara no havien fet una avaluació dels danys materials causats a les instal·lacions, per bé que fonts municipals consideraven que «no serien gaire elevats».

Les primeres persones que es van adonar del robatori van ser els del servei de neteja quan van entrar a la feina a primera hora del matí. Van detectar desperfectes en un dels panys interiors i van alertar la policia local i el govern municipal.Ni les piscines municipals, ni les instal·lacions poliesportives disposen de càmeres de seguretat. No és pas el primer robatori que pateixen les piscines de Solsona, «però sí que és el de més envergadura que hem patit» perquè també ha afectat les instal·lacions poliesportives.

Per això, el govern municipal «prendrà mesures» per dotar de seguretat les piscines municipals, segons van informar fonts de l’Ajuntament de Solsona. Durant els darrers dies, l’enllumenat públic de la zona esportiva havia patit diversos talls de llum que l’havien deixada a les fosques.Els serveis tècnics municipals van considerar que diumenge havien quedat resolts, però ahir a la matinada va deixar de funcionar una altra vegada.Tot i que no es poden establir lligams evidents, les fonts municipals consultades no descarten que els talls de llum i el robatori estiguessin lligats.

Normalitat a partir de mig matí

El robatori només va afectar l’accés a les piscines de Solsona que es va veure alterat fins a mig matí. Els usuaris van haver d’entrar-hi per una altra porta, mentre els Mossos d’Esquadra hi feien les feines d’investigació.

Abans de que s’obrissin les instal·lacions, agents de la Policia Local, l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, i el regidor d’Esports, Joan Parcerisa, van anar-hi per avaluar el robatori i els danys i es van reunir amb els mossos que van anar a investigar -lo.Cap a les 11.00 del matí, es va restablir l’accés normal a les piscines.

Els lladres es van endur els 3.000 euros que hi havia a la piscina de Sant Llorenç de Morunys i uns 100 euros que hi havia en uns barracons de l’escola, segons va explicar l’alcalde de la població Francesc Riu. També van robar un ordinador portàtil.


«Devien ser molt professionals perquè els serveis de neteja no se’n van adonar quan van anar a la piscina a les 6 del matí», va dir Riu. Van entrar per un finestra. Quan la van veure forçada, va ser quan es van adonar que els havien robat la recaptació de dos dies. A l’escola, tot i que hi havia ordinadors, només van agafar els 100 euros que hi havia.


Compartir l'article

stats