L'operació tornada de Sant Joan deixa retencions a la C-16, la C-55 i l'A-2

Un accident a Montferrer i Castellbò que ha obligat a tallar els dos sentits de la marxa de l'N-260

El Servei Català de Trànsit calcula que uns 280.000 vehicles retornaran fins a les 24 h d'aquest dilluns

Retencions a la C-16, en una imatge d'arxiu

Retencions a la C-16, en una imatge d'arxiu / Trànsit

ACN

L'operació tornada pel cap de setmana llarg de Sant Joan ha deixat aquest dilluns a la tarda retencions a les carreteres de la Catalunya central. Les més notables, s'han registrat a la C-16, on s'han arribat a sumar més de 10 quilòmetres de trams amb circulació lenta. L'A-2 i la C-55 també n'han fins a 5 i 2 respectivament.

A la C-16, les retencions encara perduraven quan a la circulació s'havia restablert a la resta de carreteres de la regió. A 3/4 de el trànsit encara era complicat a la Nou de Berguedà, on hi romanien 3 quilòmetres de cua en sentit Barcelona. El pic màxim de retencions d'aquesta carretera s'ha produït poc abans de les set de la tarda, quan hi ha hagut 10,5 quilòmetres de cua.

A l'Anoia, a Jorba, l'operació tornada també s'ha notat i ha arribat a deixar 5 quilòmetres de circulació intensa a última hora de la tarda. A la C-55, entre Manresa i Castellgalí, en sentit Barcelona les retencions s'han mantengut diverses hores, però les cues no han superat els 2 quilòmetres.

A més, hi ha hagut un accident a l'N-260 a Montferrer i Castellbò que ha obligat a tallar els dos sentits de la marxa.

167.000 vehicles

En total, Uns 195.000 vehicles han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona des de les 12 h fins a les 19 h d'aquest dilluns després del cap de setmana llarg de revetlla de Sant Joan. Segons dades del Servei Català de Trànsit, representen un 70% del total de 280.000 vehicles previstos. Entre les incidències viàries aquest vespre destaca un vehicle avariat a l’AP-7 a Sant Celoni que provoca aturades de 18 km en sentit sud des de Maçanet de la Selva. Trànsit ha recomanat la C-32 nord com a alternativa.

També hi ha hagut més de 6 km de retencions a la C-25 entre Brunyola i Santa Coloma de Farners en sentit Vic i més de 5 km a l'AP-7 sud a l'altura de Banyeres del Penedès i Santa Margarida i els Monjos. Un accident a Montferrer i Castellbò que ha obligat a tallar els dos sentits de la marxa, però al cap d’una hora s'ha restablert la circulació.

També ja s'ha normalitzat la situació a l'AP-7 a l'altura de Riera de Gaià després que un accident hagi obligat a tallar la circulació en sentit sud provocant aturades de 3 km. 

L'N-II ha tingut retencions en els trams de Figueres (3 km) i el Far d'Empordà (3 km) i Tordera (2 km).