Les empreses són Absis, Cast-info, Concatel, Digital Parks, Gematic, Lavinia, Nae i Vanture, i en total tenen 1.800 treballadors, amb una facturació aproximada de 120 milions. Un dels projectes inicials és esdevenir un grup homologat com a proveïdor de serveis TIC per a la Generalitat.

Segons observa el president de Nae i vicepresident de Lavinia, Ginés Alarcón, cada companyia és 'experta i especialista' en un àmbit TIC, i això 'ens permet poder donar una resposta a qualsevol demanda del client', aprofitant el 'coneixement profund que tenim del teixit empresarial català i de les administracions públiques'.

Diversos estudis apunten que el sector tecnològic pot ser 'un dels menys castigats per la crisi i convertir-se en un nou motor de l'economia', segons Carles Flamerich, director general de Digital Parks i president del Cercle Tecnològic de Catalunya, entitat que ha facilitat la creació i posada en marxa del Clúster. Flamerich afegeix, però, que 'si no ens esmercem en cooperar entre empreses', el sector tecnològic català 'pot patir també les conseqüències de la crisi'.

El Clúster està obert a incorporar nous membres. Segons el soci director de Vanture, Joan Carrillo, una petita empresa especialista pot ser 'la clau que resolgui un gran projecte', però 'ella sola potser no el podrà abordar'. Així, amb la col·laboració de les altres empreses del Clúster 'li serà possible accedir a projectes més grans, el que li proporciona una perspectiva de creixement a curt i mig termini molt favorable'.